2018. december 12., szerda

Vlog befejezése és angol 12.11.

Napközben sikerült befejeznem a szerkesztéseket, már csak olyan formátumot kellett találni a videónak, amit bármelyik program lejátszik. Ez a folyamat viszont estére maradt, mivel a múlt heti ingyenes angol nyelvórás helyen délután kettőkor kezdődött az óra.
Egy floridai fiatal lány, Vanessa tartja a héten nekünk az órát. Csak indonézekkel vagyok, de a társaság jó. Az óra elején egy játékkal kezdtünk bemelegítésként. 
Az óra fő anyaga a héten a kormány, kormányzás és az ezzel a témakörrel kapcsolatos szavak, kifejezések és olvasmányok. Mindenki kapott egy négy oldalas szöveget, ami úgy nézett ki, hogy az első oldalon vannak a szövegből kiragadott szavak és kifejezések, amiket kis csoportokban beszélünk meg, hogy kinek mi a véleménye, illetve mi a jelentésük. Erre körülbelül 20 perc van. Utána jön maga az olvasmány, ahol az első oldalról való szavakat a szövegkörnyezetből kicsit egyszerűbben fel lehet ismerni. Az utolsó része az anyagnak, mikor megnézhetjük a negyedik oldalon a szavak tényleges jelentését. Óra végén az új szavakkal van játék, fogalom meghatározás.
Óra után még ott lehet maradni: lehetőség van biliárdozni és pingpongozni, beszélgetni.
Otthon még várt rám a videó átkonvertálása, amihez megint a YouTube segítségét kellett kérnem. Nagy nehezen, több órás szenvedések árán, de sikerült megcsinálni és véglegesíteni a dolgokat.
A vloggal kapcsolatos utolsó lépéseket, 5 ismerős Tag-elése, és egyéb megjelölésekhez Chevina-tól, a szomszéd szobában lakó lány, kértem segítséget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése