2018. december 1., szombat

Érkezés Malangba és verseny 11.28.

A malangi állomáson már vártak minket, akik Jogjából és Soloból jöttek. A kisbus meg is telt, annyian voltunk. Egyből az egyetemre vittek minket, ahol majd a verseny lesz. Apránként gyűlt a nép, útközben sikerült kiderítenünk mennyien leszünk, 25-25 a karaoke és a jávai beszédre, illetve harminc poszter lesz kiállítva, ami olyan ötven főre rúg, mert a poszterre akár két fő is jöhetett előadni. 
A szállodába majd csak a verseny után tudunk menni, ami azt jelenti, hogy nem leszünk túl frissek. Mivel a regisztráció csak kilenctől kezdődik és már hét előtt az iskolában ücsörögtünk, a kísérőnk elvitt minket egy vendégházba, ahol lehetett mosakodni, illetve elvitt minket reggelizni. Fél tíz után mentünk vissza regisztrálni, ahol kaptunk egy kis tornazsákban pólót, tollat, az iskoláról és a versennyel kapcsolatos prospektust, illetve egy kis notesz-határidőnaplót, és nasit vízzel.
A helyszín egy nagy tornacsarnok-géében volt, ahol gálákat lehet tartani. Körasztalokhoz lehetett leülni, ahol volt víz. Fél 11 felé kezdődtek a hivatalos beszédek, majd fél egytől volt ebéd, a verseny pedig egy után kezdődött. Addig át kellett öltözni, gyakorolni a szöveget, szóval nem unatkoztunk. 
A karaoke és a poszter egy helyszínen volt, így elég zavaró volt, hogy mialatt a posztert igykeztünk bemutatni, mellettünk teljes hanagerővel ment az éneklés. Fél ötkor végeztünk mindennel, aztán vittek minket végre valahára a hotelbe, ahol szurkoltam, hogy legyen melegvíz, mivel majdnem két napja nem tudtam mosakodni, nagyon vágytam már egy frissítő zuhanyra. Gracia-val voltunk egy ötszemélyes szobában ketten. Szerencsére volt forró víz a zuhanyhoz. 
A gála és az eredményhirdetés fél nyolc után kezdődött. Természetesen kaptunk vacsorát, szedd magad fajta volt. Mivel már mindenki fáradt és nyűgös volt, azt vártuk volna, hogy egy hivatalos beszéd után gyorsan letudjuk a választást és az eredményhirdetést. Persze nem így történt. 
Több hivatalos beszéd közepette, voltak a helyi diákok által előadott műsorok, hogy kitöltség az időt: tánc, kórus és pencak silat bemutató.
Az egyetemünkről csak Gracia ért el helyezést, ami pénzjutalommal járt. 
Este 11 után értünk haza, amivel nem is lett volna olyan óriási baj, de mivel holnap megyünk raftingolni, ami azt jelentette, hogy reggel ötkor van riadó, így ez nem esett túl jól a reggeli hangulatunknak. 
Mivel majdnem 47 órát voltam talpon, mert a vonaton nem tudtam pihenni, a verseny és vacsora közötti kis időben sem lehett aludni, így elég volt nekem két perc, hogy ne tudjak magamról semmit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése