2018. október 4., csütörtök

Pár napos összefoglaló 09.26 - 09.29.

A suli szokás szerint jó hangulatban telt, befejeztük a második leckét, aránylag gyorsan tudunk haladni. Kaptunk házit is, napirendet kell írnunk egy hét távlatában. Sok új szót is tanultunk, a fiúk persze hozták a hangulatot az órák alatt. 
Pénteken megírtam a házit, mert körülbelül eddig ugyanúgy néznek ki a napjaim, mint eddig, jövő péntektől lesz mozgalmasabb, mert szünet lesz nekünk két hétig, amikor tudunk majd utazni.
Nagy szerencsékre a tartózkodási engedély is megjött, ki lehet nyomtatni, de elég ha a telefonon megmutatjuk, illetve az útlevelünket is visszakaptuk.
Szombat délelőtt szokásosan telt, jávait tanultam Wawa-val, legalábbis sok szót kiírtam, amiket többször használunk, hogy gyorsabban tudjunk haladni. Közben Bila is beesett hozzánk, hozta az egyedi stílusát, sok nevetéssel. Mivel mindketten úgymond helyiek, csak a sziget más pontjáról, megkérdeztem tőlük, hol lehet venni jávai nyelvtanulós könyvet, amiben benne van a jávai írás is, ami olyan cirkalmas, mint a thai vagy a khmer, mivel érdekel az írás is, legalább olyan szinten, hogy a nevemet le tudjam írni, és el tudjam olvasni az utcatáblák feliratát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése