2018. október 7., vasárnap

Egy átlag szombat délután

Szombat a pihenés napja idézőjelesen, mivel délelőtt elintézem az itthoni teendőket, meg jávait is tanulok Wawa-val. Ebéd után pici pihenés, aztán délután 4-re megyek silat edzésre.
Silat edzésnél az első óra, amit nagyon szoknom kell még, mert nagyon sok nyújtás van és erősítés, amire még nem vagyok felkészülve. Ezért ha tetszik, hanem, muszáj lesz otthon is csinálni, hogy könnyebben menjen majd az edzésen. Kb. 30 perc az edzés ezen fele, a második felében már 3-4 formagyakorlat következik, utána meg az új mozdulatok.
A mai órán, hétvége révén, kicsit kevesebben voltunk, de így legalább mindenkinek volt párja. Egy másik tanár volt most velünk, a nagymester és az idősebbek valószínűleg hétfőnként jönnek majd csak. 
1. új technika, amit vettünk, mikor a támadó szemből jön egy egyenes ütéssel, a védő kilép oldalra és fordulással hátba rúgja az ellenfelet.
2. mikor egyenes rúgás jön, védés pedig: a rúgó láb hajlat alá nyúlunk, és fordulással, mintha csak oldalra nyújtózkodnánk a támadó sarka mögé lépve, kicsit megdobva a földre visszük az embert.
Eddig jutottunk, mikor jöttek a Taekwondo-sok, és mivel többen voltak, így mi mentünk másik helyszínre. Ehhez a sulihoz elég nagy útszakasz tartozik, ezért átmentünk az út túloldalán lévő egyik szakhoz tartozó épület előtti parkolóhelyére folytatni az edzést.
3. gyakorlat kapcsolódva az előzőhöz, rúgásos volt, de itt a támadó jobb lábas hátba (deréktáji) rúgással  jött, amit jobb oldali fordulással, a 2. forma szerint, láb hajlatnál elkapva, fordulással földre vitel volt.
Az utolsó, 4. forma, a védő oldalt van a támadónak, aki egy rúgással jön, nekünk meg el kell kapni a lábát, és belépve az így létrejött négyzet sarkába, közel a támadó földön lévő sarkához, bal oldalsó fordulással földre vinni az ellenfelet.
Így ez az óra sem volt izgalom mentes. Szerencsére mindenki épségben fejezte be a napot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése