2018. október 14., vasárnap

Csakhogy egy nyugodt napom se legyen 10.13.

Előző este nem igazán tudtam aludni, mert fájt a gyomrom, meg a hasam is ment.
Reggelre sem javult a helyzet, így megkértem Wawa-t, hogy  kísérjen el a kórházba, mert valami nem kerek, mert nem szokott fájni a gyomrom.
A bejelentkezéshez több dokumentumot kellett kitölteni, meg az útlevelem is jól jött volna, de annak hiányában a tartózkodási igazolás is jó volt, amit el tudtam küldeni a kórház email címére. Az egészségbiztosítási kártya is jól jött, mert nem kellett így kifizetnem a költségeket, hanem a biztosító állja. Sorszámot itt is kellett nyomtatni, szerencsére nem volt hosszú a várakozás.
Mielőtt a doktornőhöz bejutottam volna, egy nővér megnézte a vérnyomásom, meg a súlyomat, meg kérdezte, hogy van esetleg gyógyszerallergiám, diabéteszem, asztmám vagy egyéb gyógyszeres kezelést igénylő bajom.
A doktornő beszélt angolul, így könnyebb volt kommunikálni, de jó volt, hogy Wawa velem volt. Fel kellett feküdnöm a vizsgálóasztalra, meghallgatta az orvos a hasam, megnyomkodta több helyen. Szólt, ha érzek valahol fájdalmat vagy nyomást, jelezzem. Sajnos néhány helyen éreztem. Két dolgot is sikerült összeszednem, így elküldött laborba, meg később kapni fogok vénásan fájdalomcsillapító és valamilyen másik szer kombinációját.
A laborhoz is sorszám volt, de itt se kellett sokat várni. Össz-vissz vizeletmintát kértek, és egy kis türelmet, mert 45 perc alatt meg is kaptuk a vizsgálat eredményét, amivel visszamentünk a doktornőhöz. Ez a kórház ugyanaz, mint ahol Kazu is volt, vagyis inkább ez az épületkomplexum jobban hasonlít egy ötcsillagos szállodára, mintsem egy egészségügyi intézetre. A hall részen zenészek vannak, az egyiken gamelán hangszereken játszottak, a labor felőli részen pedig egy zongorista volt.
A doktornő felírt nekem antibiotikumot, mert egyrészt bakteriális gondom van, másrészt gyomorfekélyem, valószínűleg a csípős ételektől. Erre másfajta tablettákat, meg egy folyadékot adott. Legalább egy hétig nem ehetek csípős, savanyú és savas ételeket, mint csili, bors, narancs, alma és társaik. Joghurtot sem ajánlott, de tejet ihatok.
A kórházon belül a patikában kiadták a gyógyszereket, a kasszánál pedig megkaptuk az összesítést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése