2018. szeptember 26., szerda

Jávai nyelv elkezdése 09.21.


Megbeszéltem Wawa-val a hét elején, az egyik helyi lánnyal, aki velem egy házban lakik, hogy lenne-e kedve tanítani nekem jávait, mert teljesen más, mint az indonéz nyelv. Mert ha már Jáva szigetén vagyok, azért a helyiek is másképp állnak hozzánk, ha tudunk beszélni a nyelvükön, még hacsak egy kicsit is.
A szobámban volt a tanulás. Az alap szavakat és kifejezéseket vettük át, amit eddig úton-útfélen mindig megkérdeznek tőlünk, illetve az alapdolgokat, ha mondjuk vásárolni szeretnénk valamit.
Mivel nyitott ajtóval voltunk, mert csak akkor jön be több fény a szobába, illetve van ilyenkor légáramlás is, a szinten lakó Era is becsatlakozott, hozzánk, igaz ő inkább a saját iskolai dolgaival foglalkozott. Ő nem érti a jávait, mert Palembangról valósi. A hangulat ennek ellenére jó volt.
Estére még egy program volt, elmentem a lányokkal egy nagyobb boltba, ami egy három szintes áruház, ahol a földszinten van az étkezési és háztartási részleg, a középső szint a ruházati, az emelet pedig a tanszeres, írószeres részleg. Szombat este révén rengetegen voltak, de ennek ellenére sikeres volt a bevásárlás. Utána még a szállás mellett volt a közös vacsora.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése