2018. november 10., szombat

Végre ösztöndíj és csavargás 11.05.

Reggel gyorsban csináltunk mindent, mivel rohantunk az egyetemre, hogy elsőként tudjuk felvenni az ösztöndíjpénzt, mint az életünk megváltóját, mert ténylegesen nem volt még reggelire sem tartalékunk. 
A felvétel reggel 8 és délután 2 között lehetséges, így már nyitás előttre sikerült odaérnünk, viszont a pénztáros hölgyek csak fél 9-kor tessékeltek kinyitni.
Miután kézhez kaptuk a megváltást, bebuszoztunk a belvárosba, mert múlt héten az egyik tanárnőt megkérdeztük, hol lehet olcsóbban gázrezsóhoz és további főzéshez kapcsolatos anyagokahoz hozzájutni. 
A hely neve Progo, ami Malioboro és a nagypiac, Pasar Beringharjo környékén van. Ez az üzlet kivételesen kínai, így sokkal több minden volt bent, mint a megszokott helyi kisboltokban. Itt három emelet volt, a földszinten az élelmiszerek és a napi teendőkhöz kapcsolódó tárgyakat találunk, a másodikon van a ruházati és lakberendezési részleg, a harmadikon pedig a konyhai felszerelések.
A földszint kivételével mindent körbejártunk, mivel Sona-nak a gázrezsó, meg serpenyő volt az elsődleges, nekem pedig egy hordozható kis turmixgép. Ebből a "vásárolunk majd valamit"-ból csak egy Hello Kitty-s kiskanál lett.
Boltozás után megnéztük, hogy az általam kinézett buddhista templom mennyire van a bolttól. Szerencsére csak 10 percre volt gyalog.
Maga a templom kínai buddhista és nem nagy. Mikor odaértünk két úr beszélgetett már bent, illetve az egyik kisebb helyiségben egy hölgy válogatta pont össze a füstölőket. 
Nem sokat voltunk bent, mert eleve kevés látnivaló volt bent, illetve imádkozni sem nagyon tudtam ott, így inkább elindultunk haza, mert fáradtak és éhesek voltunk.
Délután kimentünk egy kisebb boltba, hogy vegyünk pár dolgot, ha már megkaptuk az ösztöndíjat. Sona beszerezte magának a mosáshoz szükséges vödröt, szárítót, és az összecsukható ruhatartót. Magamnak két kisebb ételtartó dobozt meg innivalót vettem.
Este csak hogy örüljünk, otthoni mozizás közben félig már bealudt állapotban, Sona kisebb sikítást produkált. Gyorsan villany fel, hát nem bejött hozzánk egy hatalmas, repülni is tudó csótány? Szerencsére ki tudtuk tessékelni a szobából, viszont Sona pólóján hagyott egy kis ajándékot, folyadék formájában, így egyből mehetett minden a mosásban.










 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése