2018. november 11., vasárnap

Végre eső 11.08.

A mai nap megérkezett a várva várt esős évszak. Délelőtt még nem volt, így az iskolába menet és hazafele nem áztuk el, viszont délután egy nagyon durva, dézsából öntős csapadékot kaptunk.
Az iskolában, mivel korán értünk be ma is, bevittük a tegnap kinyomtatott angol nyelvkönyveket, hogy nekiálljunk a felkészülésnek.
Mikor hazaértünk, gyorsan kimostuk a ruhánkat, és lefürödtünk.
Hogy ne unatkozzunk, délután az eső, a frissen mosott, épp a szárítón lévő összes ruhánkat eláztatta, mivel a palatető nem épp a legjobb, mint egy ementáli sajt. Ezért csak néhány kis rés volt, ahol nem jött me a ruhákra az eső. Ez még hagyján lett volna. A nagyobb gondunk a szobában és a folyosón következett, mivel a harmadik és a negyedik emelet tetőzete nem volt teljesen kész, így nemhogy a folyosó volt Niagara vízesés, hanem a szobámban is több helyen. Így elő az összes vödör, amit találtunk a szobában, a konnektort és a villanykapcsolót le kellett fednünk, mert természetesen hol, ha nem az elektronikai részen folyt a víz. A folyosón még másik két szobában is volt gond a beázással.
Késő este jöttek csak haza a tulajék, akik megcsinálták a béleléseket, mert amint észleltük a szomszéd lányokkal a problémát, küldtünk képet a szobákról, hogy hol jön be a víz, így könnyebben be tudták tájolni, hogy melyik irányból talál rést magának a víz.
A másik vicces dolgok közül szintén az esővel kapcsolatos. Akkora felhőszakadást kaptunk, hogy a főbejáratnál konkrétan nem lehetett se ki se be jönni, mert sípcsont középig ért a víz 10 perc leforgása alatt.
A harmadik kellemetlen dolog a szembe szomszédunkkal történt. Hozzá meg egy egért ment be a szobába, így többed magammal kellett az egeret kiüldözni tőle. Neki is mindent gyorsan ki kellett takarítani. Kölcsönadtam neki az antibakteriális padlófelmosó folyadékot, amit megköszönt.
Mivel se nem tanlni, se más egyebet nem tudtunk csinálni, vártuk, hogy csillapodjon az eső, hogy ki tudjunk menni vacsorát venni. Volt egy húsz perces szünet, így gyorsan kifutottunk ételért.
A lányok, a szembe szomszéd és a jobb kéz felöli, megköszönték a segítségünket az egérhajkurászásban, és kidetült, hogy a jobboldali lánynak pont szülinapja van, kaptunk tőle egy kis sütit.
Nyolc óra után lefeküdtünk, megpróbáltunk aludni, arra az esetre, ha megint kapnánk egy nagyobb felhőszakadást, tudjuk éjszaka cserélni a vödröket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése