2019. január 23., szerda

Batik verseny 01.20.

A reggeli riadóztatásra, amire be volt állítva az órám, 05:20-ra, sikeresen felébredtem. Szerencsénkre zuhogott az eső. Mire végre sikerült összkészülnöm, hogy odaérjek a 06:30-ra ígért találkozóra, jött az üzenet, hogy az esőre való tekintettel csak 07:30-ra menjek az iskolába. Szóval a maradék egy órámban videókat néztem.
Mire az iskolába értem Pak Drajat és Kee már ott voltak, csak Gracia-ra kellett várni. Mint kiderült, majd kocsival fog jönni, és együtt megyünk a verseny helyszínére. Nyolc óra előtt pár perccel sikerült is befutnia, csak kicsit másképp, mint vártuk, mivel a családi kocsival jött, ő vezetett. A családi kocsi pedig egy BMW X5-ös terepjáró. Ő vitt Kee-t és engem a programra, Pak pedig a motorjával jött utánunk.
Mire odaértünk az eső is elállt, helyette olyan verőfényes napsütés és páratartalom lett hirtelen, hogy a tömeg nem győzött árnyékba vonulni. A versenyre a helyi egyetemekről a Darmasiswa-s tanulók közül jöttek. Nagy örömünkre a diákok 97%-a nem nyelvet tanul, hanem hogy hogyan kell a batikolást készíteni. A nagy csődületből csak két embert sikerült felismernem: Flo-t, a francia fiút, aki az Atma Jaya egyetemen tanul, illetve Edith-tet, a mexikói lányt az UNY-ből. Edith nem is igazán versenyző volt, hanem mint énekes jött. 
A program nyitásaként voltak beszédek, a pápuai és ugandai diákok táncoltak, maga a verseny pedig 9 után kezdődött csak. Maga a verseny abból állt, hogy megkaptuk az előre megrajzolt mintát, amit nekünk kellett viasszal kontúroznunk, illetve még díszíthettük a fennmaradó üres helyeket a vásznon, amikkor pedig ezzel végeztünk, lehetett kérni festéket, hogy befessük az alkotásunkat. A verseny határideje dél volt, addig kellett mindenkinek befejezni, amit készített. 
Közülünk Pak Drajat maradt ott végig, mivel Kee-nek háromkor ment a busza Jakartába, Gracia pedig a korai kelés miatt igencsak álmos volt, és mivel ő volt a sofőr, ő vitt vissza minket az egyetemhez. Az eredményeket üzenetben kaptuk meg, de közülünk csak Kee ért el helyezést, a 7. helyet.
Nekem délután 5-kor a szokásos vasárnapi programom volt. A hangulat megint jó volt.






 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése