2019. március 5., kedd

Purwokerto 02.28.-03.02. és Mat szülinapja 03.02.

Az egyik ismerősöm felajánlott egy programot, önkénteskedést egy iskolában, hogy beszélgessünk a diákokkal angolul, ahova külföldieket keresnek és ő már volt ott kétszer előtte. Hatan voltunk külföldiek, John kivételével mindenki ugyanazzal a programmal van itt, mint én csak az UNY-n (Universitas Negeri Yogyakarta). Egyikükkel már korábban is találkoztam, ő Ukrajnából van.
Csütörtök délután mentünk vonattal Purwokerto-ba, ami három és fél órára van Jogja-tól északra. A purwokertoi állomáson már vártak minket, ibu Dian, aki a programért volt felelős.
A szállás egy katolikus kollégiumban volt, három emeletes ággyal egy szobában, így kényelmesen elfértünk négyen lányok és hárman a fiúk, John, Max és Hary, a kísérőnk. Kaptunk vacsorát, utána még beszélgettünk, meg kártyáztunk a szobában, mivel a kollégiumban nem lehet "szerencsejátékozni".
Péntek reggel korai kelés volt, mert az iskola fél nyolckor kezdődött. Mivel hatan voltunk, így két csoportra voltunk osztva, én John-nal és egy koreai lánnyal voltam. Az órák 45 percesek voltak, majd cseréltünk a többiekkel osztályt. John ténylegesen a tanári pályára való, mert jó az előadás képessége, meg szereti is csinálni az oktatást.
Délután elvittek minket a helyi nevezetességhez, Baturraden-be, ahol volt több kisebb vízesés, illetve az egész terület nagy sziklákkal volt kirakva. A másik érdekesség, hogy itt van termál víz is. Az időjárás sajnos megint az esős arcát mutatta nekünk.
Vacsora előtt volt pár órás csendes pihenőnk, mindenki be is aludt. Vacsora után begyalogoltunk a plázába, ahol körülbelül másfél órát voltunk, illetve a pláza előtt van az úgymond szabadtéri színpad, összejövetli hely, ahol csináltunk még képeket.
Szombat reggel még volt mindenkinek egy osztálya, itt viszont már három csoportra voltunk osztva.
Ez a pár is jól telt, új emberekkel és helyekkel találkoztunk.

 

 
 
 

Szombat este már a srácokkal volt program, mert Matt-nek volt a születésnapja, így elmentünk az egyik kínai étterembe. Sajnos a másnapi gyomorproblémákat nem láttuk előre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése