2018. augusztus 31., péntek

Jakarta 1st day

Maga a szálloda is igen impozáns volt. Leírás alapján egy 4 csillagos business hotel, amely több épületből áll össze, így
nem az összes Darmamsiswa-s volt itt elszállásolva, hanem a mellette lévő szárnyban. A szervezőknek így is nehéz dolguk volt összevadászni 665 diáknak a szállást, meg lefoglalni egy báltermet az egész napos orientációs program erejéig, mivel most még tartanak az Ázsia Játékok (8th Asian Games), olyasmi, mint az olimpia, csak az ázsiai országoknak, ami annyit jelent, hogy az összes szálloda dugig van vendéggel.
Mikor megérkeztünk a reptérről, be kellett regisztrálni mindenkinek, hogy melyik iskolába megy (szerencsére ezt már előre összegyűjtötték, hogy ki hova megy, nekünk csak alá kellett írni a papírokat), illetve az útlevelünket beszkennelték. Ezalatt mindenki kapott egy oldalszütyőni kis cuccot, amiben egy programfüzet tele a diákok neveivel, nemzetiségével és iskolájával, egy 7 napos túlélő indonéz nyelvkönyvet, egy kicsi lespirálozott turista "szótárat", egy tollat, meg egy pici jegyzetfüzetet tettek bele. 
Szkennelés után a szobaelfoglalásokat kellett intézni, ami annyiból állt, hogy külön volt a fiúk és lányok névsora, így ha volt esetleg barát vagy ismerős, könnyen egy szobába tudtak kerülni. Én útközben egy Luca nevű lánnyal osztoztam a szobán, mivel az aláírások után megkérdeztem van-e már szobatársa. Utána volt a vacsi, amit még el tudtunk érni. 
Nagy szerencsénk volt a szobával. A 9. emeletre kaptuk a kulcsot, ott is a folyosón lévő egyik lakosztályba, ami két szobából állt. Egy hálószoba, egy nagy nappali, és két fürdő. A fürdő és lent a földszinten lévő mosdóban is, mint Dubaiban, van slag a WC-ben.
Elég hosszúra nyúlt a nap, így próbáltunk kicsit rápihenni a következő reggelre, mivel az orientációs ismerkedős nap nagyon hosszúnak ígérkezett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése